Öne Çıkanlar ABD Savaş Gemisi BİK Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Rus askeri gemi Eski Diyanet İşlere Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü

Edirne'den kısa kısa

EDİRNE (AA) - Uzunköprü Belediyesi'nce çevre düzenleme çalışması yapıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, park ve bahçeler müdürlüğü tarafından orta refüjlerdeki çit bitkilerinde budama ve temizlik çalışması, mahalle aralarında ise yabancı otlarla mücadele gerçekleştirildi.

Uzunköprü Belediyesi seralarında yetiştirilen mevsimlik çiçeklikler park, bahçe, yeşil alan, orta refüj ve saksılara ekimleri devam ederken, şehrin farklı noktalarında bulunan havuzlarda da temizlik ve bakım çalışmaları yapıldı.

- Lastikler ekonomiye kazandırılıyor

Uzunköprü ilçesinde toplanan atık lastikler ekonomiye kazandırılıyor.

Uzunköprü Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, ömrünü tamamlamış lastiklerin mevzuatına uygun şekilde toplandığı belirtildi.

Atık lastiklerin çevreye ve ekonomiye geri kazandırıldığı aktarılan açıklamada, "Uzunköprü Belediyesi tarafından 2018 yılı mayıs ayından 2019 yılı mayıs ayına kadar ilçemizden 3 bin 500 adet, 45 ton ömrünü tamamlamış traktör, iş makinesi, araç lastiği toplanarak, geri dönüşüme gönderilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

- Uzunköprü'de ramazan etkinliği

Uzunköprü Belediyesince ramazan etkinliği düzenlendi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Uzunköprü Belediyesi tarafından ramazan ayına özel olarak gerçekleştirilen etkinliğin ilk gecesi Adalet Meydanı'nda yapıldı.

Etkinlikte çocuklara yüz boyama ve pamuk şekeri ikramı gerçekleşirken, davulcu eşliğinde manici bacı da niyet çekerek, manileri okudu.

Ramazanın vazgeçilmezi Hacivat ve Karagöz sahnelendi.

Anahtar Kelimeler:
EtkinlikUzunköprüRamazan

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263