Öne Çıkanlar Program emniyet arı sütü Silivri Ak Parti

“Sanatın keçe hali“ sergisi sanatseverlerle buluştu

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Giyim Üretim Teknolojisi Programı ikinci sınıf öğrencileri tarafından "Sanatın keçe hali" sergisi açıldı.

Kentte bir alışveriş merkezinde, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarından keçeciliğin yeniden hayat bulması için öğrenciler tarafından yapılan sergi açılışına, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Bilal Bilgin, Çorlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Öğr. Üyesi Dr. Abdullah Yinanç, akademisyenler, öğrenciler ile sanatseverler katıldı.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Sema Özhan, açılışta yaptığı konuşmada, keçe sanatının incelikleri ve ürünler hakkında bilgi vererek, "Koyun yününün nemli ortamda çiğnenip dövülerek liflerinin birbirine kaynaşmasıyla elde edilen keçe yeryüzünün bilinen en eski tekstil yüzeyidir. Geleneksel yöntemlerle yapılmış ilk keçe örneklerine M.Ö. 3. ve 4. yüzyıllara tarihlenen Orta Asya’da Pazırık Kurganlarında rastlanmıştır. Büyük bir emekle ortaya çıkan keçe eserler, geçmişle günümüz arasında kurulacak köprünün önemli bir ayağını da üstlenmektedir. Gençlerimize keçecilik sanatını tanıtmak, sevdirmek ve tarihine ve kültürüne sahip çıkan nesiller yetiştirmek amacıyla kumaş yerine doğal yün kullanarak keçe ürünler hazırladık." dedi.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Bilal Bilgin de öğrencilerin büyük emek vererek ortaya koydukları bu çalışmaların önemine değinerek, serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından akademisyenler ve vatandaşlar sergiyi gezdi.

Anahtar Kelimeler:
TekirdağüniversiteSergi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263