banner280
Öne Çıkanlar 2019 AA 6 kişi 2018 2 ölü

TBMM Başkanvekili Akar: İnternet Gazeteciliğini siyaset üstü görüyorum

İnternet Gazeteciler Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Mesut Demir, yönetimiyle birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Haydar Akar’ı ziyaret ederek, sorunları ve çözüm önerilerini aktardı.ANKARA (İGFA) - TBMM Başkanvekili ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Mesut Demir'in Genel Başkanlığı'ndaki İGF Yönetim Kurulu'nu kabul etti. İnternet Gazeteciliği Yasası'nın acilen çıkması gerektiğini belirten Başkanvekili Akar, Dünya'da ve Türkiye'de bu konuda ciddi anlamda boşluk olduğunu belirterek yasaya acil ihtiyaç olduğunu söyledi.

Sosyal Medya Haberciliği ile İnternet Gazeteciliği'nin ayırt edilmesi gerektiğini ifade eden Akar, "Gazetecilerin yazılı basın olarak sahip olduğu yasalara bu grubun da sahip olması gerekiyor. Meclisimizdeki komisyon bu yönde çalışıyor. İşin sosyal medya tarafını ayırırsak ben bu internet gazeteciliğini siyaset üstü olarak düşünüyorum. Sorunlar ortak akılla tartışılıyor. Bu mecraların bir an evvel merdivenaltından çıkarılarak yasal statüye kavuşturulması ve denetim alınması gerekiyor" diye konuştu.

https://youtu.be/8qEgUaDDPW0

Her meslek grubunun odası olduğunu belirten TBMM Başkanvekili Haydar Akar, internet gazeteciliği noktasında da oluşturulan İnternet Gazetecileri Federasyonu'nun önemine dikkati çekti. Federasyonun devletle birlikte el ele vererek meslek grubunun otoritesi haline dönüştürülmesi gerektiğine vurgu yapan Akar, bu yöndeki İGF'nin çalışmalarını ve yasaya yönelik verdikleri destekleri takip ettiğini belirterek, federasyon bünyesinde oluşturulan haber ajansı İGFA'ya da başarılar diledi.

İGF Genel Başkanı Mesut Demir ise, Türkiye'ye internetin gelişinin 29. yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirdikleri ziyarette kendilerini kabul eden TBMM Başkan Vekili Haydar Akar'a teşekkür etti.  Yayıncılık konusunda internette acil düzenlemeye ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Demir, Dijital Mecralar Komisyonu'nda görüşmeleri süren İnternet Gazeteciliği Yasası'nın bir an evvel TBMM Genel Kurulu'na gelerek yasalaşmasının gerektiğini kaydetti.

Daha sonra ziyarette İGF Genel Başkanı Mesut Demir'e eşlik eden Genel Başkan Vekili Ümit Babacan, Genel Başkan Yardımcısı Atalay Dinçer, Yönetim Kurulu Üyesi Mecit Ünal, Kocaeli Temsilcisi Soner Kılıç ve Çanakkale Temsilcisi Ömer Küçükkaya'dan oluşan heyet günün anısına TBMM Başkan Vekili Haydar Akar ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263