Türkiye bir taraftan pahalılıkla uğraşıyor

-Ekrem İmamoğlu’na verilen cezayı konuşuyor

-Asgari Ücretin ne kadar olacağını merak ediyor

-Emekliler ellerinde kalem kağıt ne kadar zam alacağını merak ediyor

-Millet ittifakına mensup altılı masanın Cumhurbaşkanı adayını ilan etmesini bekliyor..

Sonucu hemen herkes tarafından merak edilen bu sorular ile ilgili gündem takip edilirken siyasetin bir başka noktasında milletvekili seçilmek isteyen yöneticilerin kendi adlarına başlattıkları mücadeleye şahit oluyor.

Bu sütunlarda yine yazmıştık, Siyasi partilerde görev yapan yöneticilerin nerede ise yarısından fazlası içerisinde bulunduğumuz günlerde birbiri ardına “2023 yılında yapılacak genel seçimde milletvekili aday adayı olacağımdan mevcut görevimden istifa ediyorum” şeklinde açıklama yapıyorlar.

Özellikle yerel siyaset yapan ve milletvekili olmak isteyenler için mensubu bulundukları siyasi parti genel merkezlerinden “Bulunduğun görevden istifa etmekle çok iyi yaptın bizimde sana ihtiyacımız vardı gel seni seçilebilecek bir sıradan aday yapacağız” diyen olmayacağına göre adayların en azından fark edilmek adına yapması gereken çalışmalar var.

Görevinden istifa eden yöneticiler ve herhangi bir kamu kurumunda görev yaparken aday olmak isteyenlerin kendi kendilerine yöneltecekleri ilk soru “acaba içerisinden çıktığım teşkilatım benimle beraber mi.?” oluyor.

Aday adayı ilk önce yakın çevresinden başlamak üzere teşkilat ziyaretlerine başlıyor, sonra bulunduğu yer il merkezi ise Valilik, İlçe ise Kaymakamlık ziyaretleri sıraya konuluyor, Daha sonra hemen her yerleşim merkezinde bulunan STK’lar ve diğer bürokratlar.

Mevcut milletvekilleri için böyle bir ziyaret trafiği yok, Milletvekilliği görevine başladığı andan itibaren gösterdiği yada gösteremediği performansı zaten o siyasetçi için karne oluyor milletvekilinin mensup olduğu siyasi parti listeyi ön seçim yaparak belirlemiyorsa kendisi ile ilgili karar zaten genel başkan ve  genel merkez tarafından veriliyor.

Son günlerde siyaset ile uğraşan hemen herkesin kolaylıkla fark edebileceği gibi çok sayıda ismin “Ben milletvekili aday adayıyım” açıklamalarını duyuyor, kamuoyu tarafından tanınan yada tanınmayan isimler medya kuruluşlarında boy gösterdiğine şahit oluyoruz.

Bu yarışta kimin başarılı olacağı kimin istifa ettiği ile kalacağını anlamak için fazla  zamanımız kalmadı, Ancak süreç içerisinde aday adaylığı için başvuru yapan tüm isimlerin “Parti genel başkanımdan konuştuktan ve icazet aldıktan sonra yola çıktım” şeklindeki açıklamalarını nerede ise duymadığımız an yok gibi.

Milletvekili adayı olmak için il başkanlığından bir kişinin istifa etmesi bilindiği gibi bazı zamanlarda domino etkisi yapıyor, bir bakıyorsunuz siyaset ile fazla ilgili olmayan çok sayıda insan yönetici oluyor önleri açılıyor.

Birkaç kez daha belirttiğimiz gibi aday adaylarını son derece zor bir süreç bekliyor, özellikle aday listelerinin YSK’ye verileceği güne kadar tüm adayların birinci sıra olduğu gerçeği de gözümüzün önünde iken..

Heyecan dorukta..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263