banner280
Öne Çıkanlar 2019 AA 6 kişi 2018 2 ölü

İnternetten otomobil satışı artacak

KPMG’nin 2021 yılı Küresel Otomotiv Yöneticileri Anketi yayınlandı. Otomotiv dünyası, 2030 yılına kadar araç alımlarının internet üzerinden gerçekleşeceği ve pazardaki her iki otomobilden birisinin elektrikli araç olacağını öngördü.İSTANBUL (İGFA) - KPMG'nin 22.'sini bu yıl yayınladığı yıllık 2021 Küresel Otomotiv Yöneticileri Anketi, otomotiv sektörünün geleceğine ışık tutuyor.

Ankete göre 2030 yılına kadar otomotiv dünyasını; pazardaki her iki otomobilden birisinin elektrikli araç olacağı, araç alımlarının internet üzerinden gerçekleşeceği ve abonelik sistemi ile otomobil modellerinin değiştirilebileceği yeni bir gelecek bekliyor.

PAZARDAKİ HER İKİ OTOMOBİLDEN BİRİSİ ELEKTRİKLİ ARAÇ OLACAK

Ankete göre piyasaya sürülen yeni ve heyecan verici araçlar ile daha da hızlanması beklenen elektrikli araçlara (EV) dönüşüm büyük trendler arasında yer alıyor.

2030 yılın sonunda, EV maliyetlerinin içten yanmalı araçların maliyetine yaklaşması bekleniyor. Yöneticiler, elektrikli araçların pazar payının 2030 yılına kadar çarpıcı bir şekilde artacağını tahmin ediyor. Yöneticilerin beklentisi bu tarihe kadar Japonya, Çin, ABD ve Batı'daki otomobil pazarının yarısının elektrikli araçlardan oluşacağı yönünde.

Katılımcılar EV'lerin hükümet sübvansiyonları olmadan geniş çapta benimsenebileceğine insansa da çoğunluk hala bu tür programları destekliyor. Anket, EV'lerin yaygınlaşmasının kısmen hızlı şarj altyapısına yapılacak yatırımlara bağlı olacağını da ortaya koyuyor.

OTOMOBİLLER İNTERNET ÜZERİNDEN SATIN ALINACAK

Otomotiv sektörü yöneticileri, otomobillerin satın alınma yöntemlerinde de çarpıcı değişimler bekliyor.

Ankete katılanların dörtte üçünden fazlası (yüzde 78), çoğu yeni otomobilin 2030 yılına kadar internet üzerinden satın alınacağını düşünüyor.

Ayrıca, katılımcıların yarıya yakını (yüzde 47), 2030 yılına kadar yeni otomobillerin en az yüzde 60'ının doğrudan otomobil üreticileri tarafından tüketicilere satılacağına inanıyor. Otomobil üreticilerinin hâkim olacağı online satış modeline geçiş, otomotiv sektörünün geneline yayılan etkileri de beraberinde getirecek.

Bu durum halihazırda kârlılıkları için uzun vadeli zorluklarla karşı karşıya olan bayi ağlarının önemli ölçüde yeniden yapılandırılmasını da gerektirebilir. Otomobil üreticileri için ise doğrudan satış; dijital satış, pazarlama, fiyatlandırma alanlarında yeni yetenekler gerektirecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263