Bizim insanımız oldum olası adres tarif etmeye bayılır, araç ile yada yürüyerek yolun kenarında bekleyen birisine “-Bu adresi biliyormusunuz.?” diye sorduğunuzda muhatabınız sizi nerede ise adresini sorduğunuz işyerinin yada evin oturma odasına götürecek kadar detaylı bilgiler verir.

Adres sorma meselesi eskisi kadar olmasa da belli bir yaşın üzerindeki vatandaşlarımız için en geçerli en garantili yol, bizden yaşça büyük bir akrabamız bir kişinin verdiği tarif ile yetinmez bir kaç kilometrelik alandaki bir adresi birkaç kişiye birden sorar sağlamasını yaptırırdı.

Yıllar önce araçlardan bağımsız adres göstermeye yarayan navigasyon cihazları piyasaya çıkmıştı hatırlayanlar mutlaka vardır o günlerde piyasa çıkan navigasyonlar son derece müthiş rakamlara alıcı buluyor araç sürücülerinin ekonomik durumlarına göre muamele görüyorlardı.

Sonraları bu navigasyonlar artık isimleri “akıllı telefon” olan ancak telefon dahil yüzlerce binlerce işlevi bulunan cep telefonlarının uygulamalarında yer aldı, Son birkaç yıldır da sanıyoruz artık navigasyonu olmayan araç üretilmiyor.

Şimdilerde ister şehir içerisinde ister Türkiye’nin herhangi bir kentinde araç kulanan sürücülerin tamamı daha aracı çalıştırır çalıştırmaz navigasyona gideceği yerin ismini yazdıktan sonra yola çıkıyor, araç olmasa bile bir yerden bir yere yürüyerek gidenlerde navigasyon marifeti ile aradıkları yere kolaylıkla ulaşabiliyorlar.

Böyle bir süreçte gün içerisinde daha çok araç kullanmak , direksiyon çevirmek zorunda olanların tamamı gün içerisinde belki yüzlerce kez “Rota yeniden güncelleniyor” ifadesini duyduktan sonra kendi kendilerine yada yanındakilerine “galiba fazla yada yanlış gittik, navigasyonun sözünden çıkmayalım” ifadesini kullanıyorlar.

İşin garibi söz konusu “Rota yeniden güncelleniyor” ibaresi artık hayatımızın her alanında kullanılan bir ifade biçimi oldu, evlenmek üzere hazırlık yapanlar, iş seçimi yapanlar, var olan herhangi bir siyasi partide siyaset yapmak isteyenlerin tamamı bir bakıyorsunuz “Rota yeniden güncelleniyor” ifadesini duyduktan sonra bulundukları yerden bambaşka bir noktaya doğru yol almaya başlıyorlar.

Rotanın yeniden güncellenmesi galiba en çok siyasi arenada kendisini gösteriyor, İktidar umudu taşıyan bir siyasi partide görev almak için  araya bir sürü tanıdık koyanlar yapılan seçim sonrasında mensubu bulunduğu siyasi partinin başarısız olması durumunda anında “Rota yeniden güncelleniyor” diyerek rotayı başka siyasi oluşumlara doğru çeviriyorlar.

14 mayıs ve 28 mayıs tarihinde yapılan milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde umduklarını bulamayanlar seçim sonrası “rota yeniden güncelleniyor” diyerek başka siyasi partilere doğru yöneldiler.

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçim öncesi pek çok isim bir koltuk sahibi olmak için çaba gösteriyor, Önümüzdeki günlerden itibaren mevcut konumunu koruyamayacak durumda olan yüzlerce binlerce makam sahibi “rota yeniden güncelleniyor” diyerek başka partilere doğru yelken açacaklar.

Bakalım rota sözünü ettiğimiz siyasetçilerin yeni mekanlarını nasıl ve ne şekilde güncelleyecek.?

Bekleyip göreceğiz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263