Öne Çıkanlar Fatihin Nesli Gençlik ve Eğitim Derneği Şeyma Mollaahmetoğlu İşletme ve Bakımdan Sorumlu Genel Müdürü Ali Kındap Alibaba TEOG

"Akreditasyon belgesiyle Balkan ülkelerimize imkanlarımızın ne olduğunu gösterme fırsatı bulacağız."

 Edirne Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, "Akreditasyon belgesiyle başta Balkan ülkelerimize imkanlarımızın ne olduğunu gösterme fırsatı bulacağız." dedi.

Kalkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi ve Ağız Diş Sağlığı Hastanesinin sağlık turizmi akreditasyon belgesi aldığını söyledi.

Akreditasyon belgesi almaya hak kazanan, Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi ve Ağız Diş Sağlığı Hastanesinin Türkiye'deki 19 kamu hastanesi içerisinde tek devlet hastanesi olduğunu aktaran Kalkan, diğer hastanelerin eğitim ve araştırma hastanesi olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Edirne, serhat şehri oluşu ve nitelikli sağlık hizmetleri vermesi açsından Sağlık Bakanlığımızın da ilgi odağı oldu. Sultan 1. Murat Devlet Hastanemizde uluslararası hasta birimi de hizmet vermeye devam ediyor. 6 dilde tanıtım kitapçıkları ve CD'ler oluşturuldu ve hastalara tercümanlık hizmetleri de veriliyor. Akreditasyon belgesiyle başta Balkan ülkelerimize imkanlarımızın ne olduğunu gösterme fırsatı bulacağız. O fırsatların akabinde de burada sağlık turizmindeki hareketlenmenin Edirne'nin her alanında ekonomik, ticari, kültürel olarak kendisini göstermesini umuyoruz. İnşallah bu yönde imkanlarımızı seferber edeceğiz. Ocak ve mayıs itibarıyla aldığımız veri vardı. 260 civarında hasta bizden istifade etmiş. Bir artışımız söz konusu, akreditasyon belgesini aldıktan sonra katlanarak devam edecek inşallah."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263