Öne Çıkanlar ABD Savaş Gemisi BİK Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Rus askeri gemi Eski Diyanet İşlere Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü

Kocaeli'de otizmli bireyler için beslenme seminerleri

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından otizmli bireylere beslenme seminerleri verildi.

Gebze ve İzmit ilçelerinde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından verilen eğitimlerde amaç otizmli bireylerin ve ailelerinin günlük yaşamlarını kolaylaştırmak olduğu belirtilirken otizmli çocukların sağlıklı bir yaşam sürdürmelerinin amaçlandığı ifade edildi.

Seminerlerde Doç. Dr. Bekir Fatih Meral tarafından engelli bireylerin beslenme alışkanlıkları konusunda ailelere önemli bilgiler verildi. Engelli bireylerin beslenme alışkanlıklarının biyolojik yapılarını tüm hayatları boyunca etkilediğine dikkat çeken Meral, otizm tanısı konan çocukların tek tip gıda ile beslendiğini, ailelerin özellikle tek tip gıda ile beslenmeye karşı pratik çözümlerle daha sağlıklı bir çocuk yetiştirebileceklerini, kullanılan kaşığın, tabağın, renklerin hatta yemeğin kokusunun önemli olduğunu kaydetti.


Anahtar Kelimeler:
BeslenmeOtizm

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263