1980’li yılların sonu, MÇP’de (Milliyetçi Çalışma Partisi) Gebze ilçe başkanı olarak görev yapıyoruz, Gebze’yi bilenler en alt katta Akbank şubesinin bulunduğu Efendioğlu iş hanını da bir şekilde hatırlayacaklardır.

Söz konusu iş hanımın üst katında iki odalı MÇP Gebze ilçe teşkilatında sabah erken saatlerden gece yarılarına kadar bir elin parmaklarını geçmeyecek arkadaşlarımızla birlikte iktidar rüyası gördüğümüz zamanlar.

Bir gün akşam saatlerinde partideki görevli arkadaşlar bir iş adamının bizimle görüşmek-tanışmak istediğini söylediler, O zamanlar bizim camiada iş insanı bulmak nerede imkansız olduğundan son derece heyecanlı bir şekilde misafirimizi ağırladık.

“-Yüksel başkanım benim ismim Şanbaz Yıldız, Ankara/Şereflikoçhisar ilçesindenim, İzmit’te yaşıyorum, Telekom’un altyapı işlerini yapıyorum, Gebze bölgesinin altyapı işlerini aldım Ülkücüyüm, sizinle tanışmak istedim, Bölgede yapacağımız işlerle ilgili eleman ihtiyacı olacak, Ülkücü kardeşlerimizden ihtiyacı olanlar varsa seve seve yardımcı olalım” dediği andan itibaren kendisi ile merhabamız başladı.

O gün MÇP’de başlayan dostluğumuz daha da önemlisi kardeşliğimiz her gün üzerine biraz daha koyarak MHP’de gelişti son dönemde de İYİ partide tavan yaptı.

Şanbaz Yıldız yukarıda da belirttiğimiz gibi hayatının nerede ise tamamını siyaset yaparak geçirdi, İlçe başkanlığı yaptı il başkanlığı yaptı , SKM başkanlığı yaptı, Belediye başkan adayı oldu, milletvekili adayı oldu.

Şanbaz Yıldız Kocaeli’den başka bir şehirde olsa özellikle Anadolu’nun herhangi bir kentinde yaşasa muhtemelen şimdiye kadar birkaç kez milletvekili seçilmişti ancak Kocaeli’de ilk zamanlardan başlayan şansızlığı bilindiği gibi 14 mayıs tarihinde kazanabilecek ikinci sıradan aday olmasına rağmen çok istediği milletvekilliği arzusuna kavuşamadı.

Son derece başarılı olan işadamı profilini siyasette taçlandırmak isteyen Şanbaz Yıldız’ın 14 mayıs tarihinde milletvekili seçilemeyince çok büyük hayal kırıklığı yaşadığını en yakından bilenlerden birisiyiz.

Nerede ise hemen her gün yaptığımız telefon görüşmelerimizde yada yazışmalarımızda daha birinci dakikadan itibaren söz dönüp dolaşıp “-Seçimi kaybettim vekil olamadım” noktasına dayanıp duruyordu.

14 Mayıs tarihinden sonra İyi Partinin seçilen seçilemeyen tüm adayları parti teşkilatlarını dolaşıp “teşekkür turları” yaparken kendisini göremeyince “-Sen neden dolaşmıyorsun.?” sorusunu yöneltmiştik, bize verdiği cevap parti içerisinde polemiklere neden olacağından o günde kamuoyu ile paylaşmadık bugünde paylaşmanın bir faydası olmayacağını düşünüyoruz.

14 Mayıs sonrasında yapılan İYİ Parti kurultayında GİK üyesi olmadı, GİK üyesi olmak isteyip istemediği ile ilgili herkes bir şeyler söylüyor ancak bize de söyledikleri var.

Geçtiğimiz hafta bir milletvekili arkadaşımızın oğlunun düğün  cemiyetine katılmak için Ankara’ya yaklaştığımızda kendisini arayıp “-Neredesin düğüne gideceğimiz vekil ikimizin de ortak dostu” diye sorduğumuzda “-Kıymetli Türk büyüğüm Ankara’dayım biraz sağlık problemim var kalp atışlarında ritim dengesizliği mevcut” demişti.

Birkaç gün önce İYİ Parti yerel yönetimler genel başkan yardımcısı Burak Akburak tarafından yedi ili kapsayan koordinatör olarak ataması yapıldığında arayıp “Hayırlı olsun, biraz olsun keyfin yerine gelir, siyaset yeni gelişmelere gebe, sahada olursun biraz da kafan dağılır” dediğimizde “-Sayın Ercan genel başkan yardımcımızın yardımcısı olarak atandım, Senide kendime yardımcı olarak atayacağım, yerel seçim için çok çalışmak lazım” cevabını vermişti.

13 Ağustos Pazar gecesi Fenerbahçe-Gaziantepspor karşılaşmasını seyrediyoruz, maçın başlarında Fenerbahçe 2-0 öne geçti, 27.dakikada Gaziantepsor 10 kişi kaldı, biz Fenerbahçe’nin fark yapmasını beklerken takım güç bela karşılaşmayı 2-1 kazanabildi.

Karşılaşma bitmeye yakın İYİ Parti Sakarya geçmiş dönem Sakarya il başkanı Selçuk Kılıçaslan “-Abi Şanbaz başkanın kalp krizi geçirip hayatını kaybettiği ile ilgili kötü haberler geliyor bir bak bakalım durum nedir” diye sorduktan 4-5 dakika sonra acı haberi alıp kamuoyu ile paylaştık.

Gece yarısı Gebze’de buluna ve kendisini seven arkadaşlarımız ile birlikte İzmit’teki evine gittik, evin önü ana baba günü , ağlayan, sızlayan, gözyaşı döken yüzlerce insan.

Arkadaşlarımız Şanbaz Yıldız’ın naaşını morga götürmüşler, sabah saatlerine kadar yurdun dört bir tarafından arayan dost ve arkadaşlarımıza büyük bir acı içerisinde yüzlerce kez  “Maalesef Şanbaz Yıldız’ı kaybettik” cevabını vermek zorunda kalıyoruz.

14 Ağustos pazartesi günü yine çok büyük bir kalabalıkla birlikte Şanbaz Yıldız’ın evinin önündeyiz, Kalabalık her geçen gün çoğalıyor, Birazdan cenaze arabası kapının önüne geliyor, Tekbirler eşliğinde tabut içerisinde helallık almak adına Şanbaz Yıldız son kez evine misafir oluyor.

İkindi namazı öncesi  İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener-Koray Aydın ve çok sayıda genel merkez yönetici ve binlerce seveni ile birlikte Cami avlusundayız, Yanımıza bir vatandaş geliyor “-Beyefendi vefat eden kimdir.?” diye soruyor, kendisine “İYİ Parti Geçmiş dönem İl başkanı Şanbaz Yıldız’ın cenaze namazı kılınacak, kendisini tanırmısınız.?” diye sorduğumda “-Kendisini tanımıyorum ama İYİ bir insan olduğu bu kalabalıktan belli, Allah rahmet eylesin” cevabını veriyor.

Kendisi ile tanıştığımız andan itibaren 30 yıldan fazla geçmiş bir kardeşimizin cenazesini kaldırmak elbette kolay değil, ancak hayat böyle bir şey.

Kocaeli İYİ bir evladını kaybetti, Kendisine Allah’tan rahmet ailesine, yakınlarına İYİ Parti camiasına başsağlığı diliyoruz.

Mekanın cennet olsun Şanbaz Yıldız.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263