Öne Çıkanlar stresten kaçış İpragaz GO acıbadem mevkisi Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Karacabey Birlikspora genç stoper

Adaylıkları en garanti iki BAŞKAN

2019 yılının mart ayında yapılacak olan Yerel seçim için siyasi partiler daha şimdiden aday arayışlarına başladılar, Bütün partiler için hayati önem taşıyan Yerel seçimde daha çok belediye başkanı kazanmayı isteyen partilerin başında da iktidarda bulunan AK Parti geliyor.

Bugün tesadüfen karşılaştığımız bir araştırma şirketinin görevlisinin Kocaeli genelindeki belediye başkanları ile ilgili sorduğu sorulara verdiğimiz cevaplardan sonra yazılmamak kaydı ile yaptığımız sohbet sonrasında AK Partinin yerel seçim için ne kadar sıkı çalıştığına bir kez daha kanaat getirdik.

Kocaeli genelindeki mevcut belediye başkanları ile ilgili kanaatlerimizi önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız, ancak şu aşamada henüz sayısal olarak bilgisine başvurulan vatandaş sayısı az olsa bile gelecek seçimlerde aday olma şansı en yüksek siyasetçilerden birisinin Çayırova Belediye başkanı Şevki demirci İle Darıca Belediye başkanı Şükrü karabacak olduğudur.

İki belediye başkanı ile ilgili genel kanaatleri yazmadan önce her ikisi içinde temel vasıflar Demirci ve Karabacak’ın politik söylemlere fazla girmemeleri, Vatandaşın rahatını öne alan saha çalışmalarına öncelik vermeleri, bundan da önemlisi isimlerinin herhangi bir akçeli işe karışmaması olarak sınıflandırılıyor.

ŞEVKİ DEMİRCİ: Geçtiğimiz seçimde Ziyaettin Akbaş’ın yerine Çayırova adayı olarak gösterilen ve seçimi kazanan Şevki Demirci’nin başkan olmadan öncede son derece rahat bir hayat yaşaması, otomobillere ve spora olan tutkusu çevredeki bütün vatandaşlar tarafından bilindiğinden Demirci’nin herhangi bir akçeli işe bulaşmayacağı taraflı tarafsız her kesim tarafından kabul edildiğinden ve Başkanlığı döneminde Gebzespor’u şampiyon yapması Demirci’’nin daha çok sevilmesine yol açtı.

Belediye başkanlığı döneminde Çayırova’nın kabuğunu kırması hava karardıktan sonra Çayırova sakinlerinin eve kapanmaması adına büyük bir çaba sarf eden ve bu konuda da büyük mesafe alan Şevki Demirci’nin nerede ise tamamlanmış projeleri bugün yarın hayata geçirildiğinde Çayırova’nın hem çevresel olarak hem de mantalite olarak büyük bir değişim yaşayacağı Çayırova’da yaşayan herkes tarafından kabul ediliyor.

Şevki Demirci’nin sadece Menderes caddesinde yaptığı uygulamanın bile Çayırova’nın çehresini nasıl değiştirdiği caddeyi bir kere görenler tarafından kabul ediliyor, takdir görüyor, Başkanlık yaptığı bölgenin yaşam standardını yukarıya çekmenin mücadelesini veren Demirci’nin bu gayreti partinin üst yönetimi tarafından da an be an izlendiğinden yedi ay sonra yapılacak seçimde Şevki Demirci’nin adaylığının önünde en ufak bir engel olmadığı da gelen haberler arasında.

ŞÜKRÜ KARABACAK: Belediye başkanlığı görevini İbrahim Pehlivan’dan devraldığında işin doğrusu hiç kimse Şükrü Karabacak’tan böylesine üst düzey bir performans beklemiyordu, Çayırova Belediye başkanı Şevki Demirci gibi spor aşığı bir siyasetçi olan Karabacak’ın başkanlığı döneminde Darıca Gençlerbirliği başarıdan başarıya koşan ve ufak tefek şanssızlıklar yüzünden daha üst liglerde olma şansını kaçıran bir spor kulübü olarak bilindi.

Darıca bilindiği gibi sınırları en dar olan yerleşim merkezlerinden birisi, Köyü bile olmayan bir belediye olan Darıca’nın bu yönü ile de ekonomik imkanları son derece sınırlı, ancak bütün bu dezavantajları uzlaşmacı kişiliği ile avantaja çeviren Karabacak Darıca’yı adeta bir turizm cenneti yapma yolunda çok büyük mesafeler almış durumda.

Hiç kimse ile kavgalı olmayan Karabacak ile ilgili olarak Darıcalı vatandaşlar kendisinin sabah erken saatlerden gece yarısına kadar koşturduğunu sporcu kişiliği dolayısı ile yorgunluk ve bıkkınlık gibi deyimleri asla kabul etmediğini kültürel noktalardaki çalışmaları ile de Darıca’da herkesi aynı hedefler doğrultusunda birleştirdiğini söylüyorlar.

Bu özelliklerinden dolayı Çayırova Belediye başkanı Şevki Demirci’de, Darıca Belediye başkanı Şükrü Karabacak’ta Ak Partili yönetimleri en sevdiği güvendiği iki belediye başkanı olarak epey mesafe almış durumdalar.

Önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçime her iki belediye başkanının da rakipsiz olarak girecekleri ve adaylıkları ilk açıklanacak belediye başkanları olacakları da artık gizlenmiyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263