Öne Çıkanlar izmit G3 Forum Ayten-Orhan Balkan Anaokulu yolcu treni İZEV Başkanı Hakan Kural

Gebze’de Eyüp Ayar- M.Ali Okur sesleri

2019 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçime 7 ay kala AK Parti cenahında Belediye başkan adaylarının belirlenmesi ile ilgili süreçte başladı.

Kocaeli’nin en önemli ilçelerinden Gebze’nin yapılacak olan yerel seçimde AK Parti adayının kim olacağı ile ilgili kulisler devam ederken partililer de isimler üzerinde konuşmaya başladılar.

Mevcut Belediye başkanı Adnan Köşker’in artık AK Parti’ye yük olduğunu ve bir daha kesinlikle aday yapılmasının söz konusu olmadığını belirten partililer kamuoyunun eski milletvekilleri Eyüp Ayar ve M.Ali Okur’un isimlerinin bu günlerde daha çok gündeme geldiğini belirtiyorlar.

EYÜP AYAR: İsmi Gebze Belediye başkan adaylığı için geçen Eyüp Ayar 2002 yılında iktidara gelen AK Partinin kuruluş aşamasında Partiye giren ve İl yönetim kurulundan görev alan bir isim. 2002 ve 2007 yıllarında yapılan seçimlerde AK Parti Kocaeli milletvekili olarak görev yapan Ayar bölgedeki kamuya ait arsa ve arazilerin korunması noktasında yaptığı çalışmalar ile kamuoyundan takdir aldı, 2011 yılından itibaren AK Partinin sade bir üyesi olarak siyasete devam eden Eyüp Ayar’ın partisi tarafından Gebze Belediye başkan adayı gösterilip gösterilmeyeceği merak ediliyor.

M.ALİ OKUR: AK Parti Gebze ilçe yönetim kurulu üyesi iken Metin Gökçe’den sonra ilçe başkanlığına seçilen M.Ali Okur’un siyasetteki istikrarlı tavrı kendisini seçimde AK Parti Kocaeli milletvekili yaptı, Milletvekilliği yaptığı dönemde bölge için yaptığı başarılı çalışmalar ile bilinen Okur, ikinci dönem milletvekili adayı olarak gösterilmese de partisinden kopmadı, AK Parti genel merkezi tarafından Parti müfettişi olarak görevlendirilen Okur Bilim ve sanayi bakanlığı Faruk Özlü’nün danışmanlığına getirildi.

Halen TÜBİTAK bünyesinde ki MARTEK’in yönetim kurulu başkanı olarak görev yapan M.Ali Okur’un Gebze Belediye başkan adaylığı ile ilgili AK Parti Genel merkezinin nasıl bir karar vereceği merak konusu.

Anahtar Kelimeler:
Eyüp AyarM.Ali Okur

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263