Öne Çıkanlar Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi Divan Pastaneleri Atameken Ulusal Girişimciler Odası alabalık Süleymanpa

İYİ Partili Ergun : Milas yeni bir çevre yoluna ihtiyaç duyuyor

Milas Çevre Yolu’nun etrafındaki yapılaşmadan dolayı artık bir iç yol haline geldiğine işaret eden Ergun, artan yoğunluktan dolayı Milas için yeni bir çevre yolu yapılması gerektiğini vurguladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istenen önergede İYİ Partili Ergun şu ifadeleri kullandı:


“Muğla ilimizin Milas ilçesinde bulunan Milas Çevre Yolu; Milas-Bodrum-İzmir ve Milas-Yatağan-Aydın-Muğla arasındaki ulaşımı sağlamaktadır. Yolun çevresinde artan yapılaşma çevre yolu şehrin iç yoluna dönüşmüş ve yetersiz kalmaya başlamıştır. 

Özellikle Milas'ın Labranda bölgesinde çıkarılan ve Çine-Labranda-Milas üzerinden Güllük iskelesine taşınan feldspat madeninden dolayı yoğun bir kamyon trafiği meydana gelmekte ve trafiği yoğunlaştırmaktadır. Bölgede yılda 7 ila 8 milyon ton civarında maden ihracatı yapıldığı dikkate alındığında 27 saniyede 1 kamyonun Milas Çevre Yolu’nu kullandığı ortaya çıkmaktadır. Yol üzerinde diğer kentlerimizden ve farklı ilçelerimizden yapılan ulaşım trafiği ile bölgenin uzun turizm sezonundaki trafik hareketliliğinden dolayı Milas Çevre Yolu sürekli olarak tıkanmakta ve ulaşımı zorlaştırmaktadır.

Sayılan sebeplerden dolayı, Milas ilçesinin kuzeyindeki Sarıçay'dan başlayarak şehrin batısındaki Sodra Dağı’nın batı yamacından geçerek Bodrum Karayolu’na bağlanacak yeni bir çevre yoluna büyük ihtiyaç duyulmaktadır. 

     Bu bilgiler ışığında;

1. Bakanlığınızın Milas Çevre Yolu’nu rahatlatacak yeni bir çevre yolu yapılması konusunda herhangi bir çalışması var mıdır? 

2. Eğer böyle bir çalışmanız varsa hangi aşamadadır ve ne zaman tamamlanması öngörülmektedir?”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263