Siyasetin dostluğu, dostluğun siyaseti

Bizi yakından tanıyanlar hayatımızın nerede ise tamamında şartlar ne olursa olsun siyaset ile dostluğu asla karıştırmadığımızı bundan sonrada karıştırmaya niyetimizin olmadığını bileceklerdir.

Bir taraftan gazetecilik diğer taraftan da siyaset yapan birisi olarak Türkiye’de var olan tüm siyasi görüşe mensup partililer ile bir arada yaşamak gibi bir mecburiyetimizin olduğunu hemen her platformda seslendirir dururuz.

Bir dünya görüşümüzün olduğunu hemen herkes bilir, Kendimizi bildik bileli bir siyasi partiye mensup olduğumuzu mensubu bulunduğumuz siyasi partinin de iktidara gelmesi adına elimizden gelen tüm gayreti gösterdiğimizi bilmeyen yoktur.

Buna rağmen kendi fikirlerini, partilerinin görüşlerini anlatmak için gazeteye gelen kim varsa tamamının hiçbir ayırım yapmadan elimizden geldiği kadar sevgi ve saygı ile karşıladığımızı da bilmeyen yoktur.

Hangi dünya görüşüne hangi partiye mensup olursa olsun gelenleri ve gelenlerin anlattıklarını sonuna kadar dinleriz, sözlerini kesmeyiz, söylediklerine itiraz etmeyiz, fikirler bize uysun uymasın misafirlere saygıda kusur etmeyiz.

Cemiyetin tam ortasında bulunan birisi olarak 30 yıldır uygulamaya çalıştığımız bu program vesilesi ile yukarıda da belirttiğimiz gibi tüm siyasi görüşlerden yüzlerce binlerce dostumuz arkadaşımız oldu.

Dünya görüşleri bize uymasa bile var olan kurum ve kuruluşlarda görev yapan siyasetçiler yada bürokratlar daha çok toplumun faydasına olacak ricalarımızı sağ olsunlar kırmazlar bizde onlardan gelen ve toplumun faydasına olduğuna inandığımız taleplere asla hayır demeyiz.

Siyaset ile dostluğu karıştırmamanın aslında yüzlerce binlerce faydası var, Artık herkesin her siyasi partide olduğu bir süreçte muhatabınız ile tartışmanın kavga etmenin hiç kimseye bir faydasının olmadığı da çok kısa bir zaman dilimi içerisinde zaten ortaya çıkıyor.

Siyasi partiler dünde vardı bugünde var yarında olacak, dün iktidarda olan parti bugün muhalefette, dün “asla iktidara gelemezler” diye düşündüğümüz partiler bugün ülkeyi yönetiyor.

Böyle bir noktada dostlarımızı kırmadan ikaz etmek gibi bir anlayışa sahip olmamız gerekiyor, Neticede siyasi partiler geliyor gidiyor, iktidarda az kalan var çok kalan var ,sonunda bakıyorsunuz ki kırdığınız kalp ile kala kalmışsınız.

Ömür geçip gidiyor, dün gördüklerimizi bugün görmüyoruz, yarın nasıl bir dünya ile karşı karşıya kalacağımızı da Allah bilir.

Dostları çoğaltmak, düşmanları azaltmak lazım.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263