Söz konusu olan siyasetteki sıcak saatler biz kendimizi bildik bileli bir türlü bitmez, Genel yada yerel seçim takviminin başlamasından itibaren adayın kendisi ile ilgili olarak başlayan sıcak saatler YSK’nın aday isimlerini ilan etmesine kadar sürer gider.

Normal şartlar altında siyasi partiler genel seçimde milletvekili adaylarını yerel seçimde de belediye başkan adaylarını hatta belediye ve il genel meclis üyelerini de ön seçim yolu ile belirleyeceklerini partilerinin programlarına yazarlar.

Ancak CHP dışında sözünü ettiğimiz ön seçimi hiçbir parti önemli görmediği için genellikle partilerin genel merkezleri ile irtibatları iyi olan adaylar kendilerinden emin bir şekilde adaylık sürecini bekleyip kesin aday listelerinin ilan edilmesini beklerler.

“-Ben yaşadığım yerleşim merkezinde bir markayım,

-Beni aday gösteren parti seçimi açık ara kazanır,

-Bu bölgede var olan ve seçime katılacak tüm siyasi partiler benim ismim üzerinde ittifak ederler”

diye propaganda yapan adaylar içinde sözünü ettiğimiz sıcak saatler bir türlü bitip tükenmek bilmez.

31 mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçim öncesi özellikle herhangi bir siyasi partiden belediye başkan adayı olmak isteyenler ile ilgili devam eden süreç tamda anlatmaya çalıştığımız gibidir.

Bir taraftan partilerde aday sadakati yok diğer taraftan aday adaylarında da parti sadakati kalmadı, Bir siyasi partiden aday olmak adına yola çıkan ancak partisi tarafından kabul görmeyen siyasetçi “-Beni istemeyen partiyi ben hiç istemem diyerek” anında soluğu karşı partinin binasında alıyor.

Siyaset ile ilgilenenler, siyasete ilgi duyanlar şu sıralar gün boyu ellerinde akıllı telefonlar ile hangi belediye başkanın hangi partiden istifa edip hangi partinin adayı olduğunu takip etmekten yorulmuş durumdalar.

Kurulduğu günden itibaren partisine sadakat ile hizmet eden belli zaman sonra da “benim zaman ım geldi bende ekmek yediğim yerleşim merkezine biraz olsun hizmet edebilmek adına aday olayım” diye düşünen ancak karşılık göremeyen isimlerin günler süren sıcak saatleri sonrasında ellerine kocaman bir hiç geçip yerine başka bir aday gösterilince sözünü ettiğimiz ateşten günlerde bir anda sona eriyor.

Bu ateşten günler YSK’nın belirlediği 20 şubat tarihine kadar devam edecek.

Söz konusu ateş kimleri yakıp kül edecek hep birlikte izleyip göreceğiz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263