31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçime artık sayılı günler kaldı, bir tarafta 2019 yılında yapılan seçimi kazananlar, kazandıktan sonrada partisi tarafından tekrar aday gösterildiği için bir dönem daha aynı koltukta kalmak isteyen mevcut belediye başkanları var.

Diğer tarafta ise yine partileri tarafından aday gösterilen ve belediye başkanlığı koltuğunu mevcut başkandan alıp 01 Nisan sabahı yada takip eden günlerde yapılacak devir teslim töreni ile başkanlık makamını teslim almak isteyen adaylar var.

Orta yerde bir belediye başkanlık makamı var, diğer tarafta da söz konusu koltuğu ele geçirmek adına yola çıkmış çok sayıda belediye başkan adayı.

Böyle bir noktada seçmeni kendi tarafına yönlendirmek, kendisine başkanlık koltuğunu getirecek sayıda oyu bulabilmek adına sabah erken saatlerden gece yarılarına kadar oradan oraya koşturan adaylar vaat üstüne vaat veriyorlar.

Mevcut belediye başkanlarının karşısına rakip olarak çıkanlara fazlaca bir diyeceğimiz yok, neticede yola çıkan mevcut adaylar kendilerine yakın ekiplerin hazırladığı seçim beyannamesi ile oy kazanmaya çalışıyorlar.

Mevcut belediye başkanlarının karşısındaki adaylar daha çok 2019 yılında yada daha önce başkanlık koltuğuna oturanların yapamadıklarını kronolojik bir sıralama ile listeliyor, listeledikten sonra da “Sen makama gelmeden önce şu şekildeki vaatlerde bulundun ancak söz verdiğin pek çok hizmeti yerine getiremedin, biz belediye başkanı seçildiğimizde senin yapamadığın hizmetleri de hayata geçireceğiz” şeklinde propaganda yapıyorlar.

Seçime yeni katılan bir adayın bu vaatleri siyaseten normal sayılabilir, burada asıl dikkat edilmesi gereken husus beş yıl hatta on yıl on beş yıl belediye başkanlığı görevini yaptıktan sonra bir kez daha aday gösterilen mevcut başkanın neleri vaat edeceğidir.

Ancak geldiğimiz noktada son birkaç gündür de belirttiğimiz gibi yeni aday olanlar ile birlikte mevcut belediye başkanlarının da vaat yapmakta hiçbir sınır tanımamalarıdır.

Seçmen mevcut başkanların bu ipe sapa gelmez vaatlerini dinledikten sonra “-Yahu madem bize bunları anlatıyor ve seçildiğim taktirde söylediklerimin tamamını hayata geçireceğim diye anlatıp duruyorsun da geçen bunca yıl içerisinde gerekeni neden yapmadın:?” diye soruyormudur.

Gerçekten merak ediyoruz.

Şu sıralar evine ekmek götürmekten başka bir gayesi olmayan, biraz daha ucuz et alabilmek adına gecenin karanlığında sıraya giren bir seçmen kitlesinin bulunduğu gerçeği  adaylara neler anlatıyor.? onu da tahmin edemiyoruz.

Gelecek yıllarda yapılacak seçimler nasıl cereyan edecek, Seçmen nasıl bir siyasetçi profili ile karşı karşıya kalacak bilmek zor ancak 31 mart 2024 tarihinde yapılacak seçimin aradan çok uzun yıllar geçmiş olsa da zihinlerde “Vaat siyaseti” olarak kalacağı muhakkak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263