31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçim yaklaştıkça partilerin kazanmak adına verdikleri mücadelenin dozu da giderek artıyor, Başta belediye başkan adayları olmak üzere meclis üyeleri partilerine biraz daha fazla oy kazanmak adına siyaseten denenmesi gereken ne varsa tamamını uygulamaktan geri durmuyorlar.

Bilindiği gibi seçimler öncesi siyasi partiler kazandıkları taktirde vatandaşın hayatını kolaylaştıracak çözüm önerilerini sergileyerek “bize oy verin iktidar yapın o zaman sizi daha iyi hayat şartları ile karşılaştıralım” söylemlerinde bulunurlar.

Ancak hepimizin gördüğü gibi çok partili siyasi hayata geçtiğimiz günden beri siyasi yelpazenin sen sağından en soluna kadar nerede ise iktidara gelmeyen siyasi fikir kalmamasına rağmen vatandaş beklediği yaşam standartına bir türlü ulaşamadı.

Biz geçtiğimiz yıl 14 mayıs ve 28 mayıs tarihilerinde yapılan her iki seçimde de sahadaydık, 31 mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçim öncesi yine arkadaşlarımız ile birlikte sahada olmaya özen gösteriyoruz.

14 mayıs ve 28 mayıs tarihlerinde yapılan milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de ekonomik sıkıntı vardı, karşı karşıya geldiğimiz vatandaşların bir kısmı seçime ideolojik noktadan bakıyordu ancak seçime ideolojik bakanların kat be kat fazlası asıl sorunun ideolojik değil sadece ve sadece ekonomik olduğunu söylüyordu.

31 mart 2024 tarihinde yapılacak seçim öncesi yukarıda da belirttiğimiz gibi biz daha çok bir gazeteci bakışı ile sahada olmaya vatandaşın siyasi partilerden taleplerini öğrenmeğe çalışıyoruz.

Bu seçimde gördüğümüz en önemli hadise vatandaşın çok büyük ve derin bir yoksulluk içerisinde olduğudur, “Merhaba nasılsınız.?” diye sorduğumuz her vatandaş “Bu nasıl bir pahalılık  bıktık usandık eve ekmek götürmekte zorlanıyoruz” noktasında ittifak ediyorlar.

Bu durumun farkında olan iktidar olanca kuvveti ile 31 mart 2024 tarihindeki seçimi yerelden çıkartıp genele doğru çekmenin hesabını yapıyor ve bunda da kısmen başarılı olduğu söylenebilir.

Yapılacak olan yerel seçimde adaylar vatandaşlara daha çok o yerleşim merkezinin sorunları ile ilgili çözüm önerileri sunmak durumundadırlar ancak son 3-4 seçimde olduğu gibi iş yine dönüp dolaştırılıyor dünya ve ülke siyasetine doğru çekiliyor.

Vatandaşın dikkatini yerelden genele yani başka noktalara çekmek bir siyasi başarı sayılabilir, ülkeyi yönetenlerin bu yönlendirme ile seçimi kazanma durumu da olabilir ama bunun vatandaşa nasıl bir faydasının olacağı sorusuna hiç kimse cevap veremiyor yada vermek istemiyor.

İnsanımız her geçen gün biraz daha ideolojiden sıyrılıp ekonomiye doğru yöneliyor ancak belli bir kesim bu kadar olumsuzluğa bu kadar ekonomik sıkıntıya rağmen halen daha meselelere ideolojik bakmaktan geri durmuyor.

Bu durum da sadece “kurunun yanında yaşta yanıyor” şeklinde ifade edilebilir.

Hiç suçu günahı olmadığı sadece yaşadığı bölgenin imarını merak edenler ile genel siyaseti düşünenler arasında geçen mücadelenin sonucunu ancak sandıklar açılınca öğreneceğiz.

Umarız kazanan ekonomi olur.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263