Hatırlatmakta fayda var 14 mayıs 2023 Pazar günü yapılan milletvekili genel seçimini 23 milletvekili fazlası ile Cumhur ittifakına mensup partiler kazanmış 15 gün sonra yani 28 mayıs Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimini de Cumhur ittifakının adayı Recep Tayyip Erdoğan kazanmıştı.

O gün bu gündür seçimi kaybeden partilerin özellikle CHP ve İYİ Partinin gücünü azaltmak adına siyaset mühendisleri ellerinden gelen tüm faaliyeti göstermekten bir gün bile geri durmuyorlar.

CHP içerisinde bulunduğumuz günlerde il kongrelerini tamamlayarak kasım ayında yapılacak büyük kongresine hazırlanıyor dolayısı ile parti siyaseti daha çok parti içerisinde yapmak durumunda kalıyor.

İYİ Partide ise durum tamamen farklı, her iki seçimde de beklenenin çok altında bir netice alan parti 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçime tek başına katılıp seçmen karsısındaki değerini ölçmek istiyor.

Bizim ülkemizde siyaseten muhalefette kalmak zordur, Nefes almanın bile siyaseten mümkün olduğu bir ülkede iktidar tarafında olmanın avantajları da bilindiğinden seçim sonrası iktidar lehine saf değiştirmek adeta bir gelenek haline gelmiştir.

Bugünlerde en kolay iş siyaseten CHP ve İYİ Partiye muhalefet yapmaktır, 14 Mayıs tarihinde yapılan seçim öncesi Millet ittifakının Cumhur ittifakına üstünlük sağlayacağı noktasında pek çok anket çıkınca özellikle kendileri adına gelecek günlerin hesabını yapan dünya kadar işadamı yada bürokrat el altından millet ittifakına “bizde sizdeniz” haberleri gönderiyorlardı.

Ancak netice beklenildiği gibi olmayıp millet ittifakı partileri ve ittifakın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu kaybedince kendisini siyasete yakın olarak kim görüyorsa başladılar millet ittifakına saydırmaya.

İçerisinde bulunduğumuz günlerde CHP’den ve İYİ Partiden istifalar oluyor, Yukarıda da belirttiğimiz gibi 14 mayıs öncesi büyük beklenti içerisine girenler CHP ve İYİ Partinin il ve ilçe başkanlarının etrafında pervane gibi dönenler bugünlerde millet ittifakı partilerini başarısızlıkla suçlayan çok sert açıklamalar yapmaktan bir an geri durmuyorlar.

Siyasette bir oy ile kazanmak netice almak için yeteridir ancak milletvekili seçimini sadece 23 oy ile kaybeden yani 12 milletvekilini alsa seçim kazanacak olan millet ittifakının aslında olağanüstü bir kaybı olmadığı görülecektir.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde de yüzde 50.1 bir oy gereklidir millet ittifakı o seçimde de aslında iyi bir ivme yakalamış ve yüzde 48’lik bir oy oranına kavuşmuştu.

Ancak Türkiye’de hakkını teslim etmemiz gereken Recep Tayyip Erdoğan kazanmak için MHP ile tam karşıtı HÜDAPAR’ı , DSP ile YRP’yi son dakikada bir araya getirerek seçimi kıl payı da olsa kazanmayı başarmıştı.

Seçimi Cumhur ittifakı değilde millet ittifakı kazansa, Cumhurbaşkanlığı seçimini Erdoğan değil de Kılıçdaroğlu kazanmış olsa şu günlerde CHP ve İYİ partiye saydıran güruh Cumhur ittifakına mensup siyasi partilere neler söyleyecekti doğrusu çok merak ediyoruz.

Sürekli belirtiriz “Yenilginin boynu büküktür” dolayısı ile başta CHP ve İYİ parti olmak üzere millet ittifakına sabah akşam saydıran daha 3-4 ay önce millet ittifakına mensup siyasi partilerin etrafında pervane olan istifa etmek için 14 mayıs tarihini bekleyen “hadi meclis kazanılmadı belki Cumhurbaşkanlığını kazanırız” diye 28 mayısı bekleyen oda olmayınca karşı tarafta sırf iktidar olmak adına iki dünya bir araya gelse birbirlerine tahammül edemeyecek durumda olan MHP-HÜDAPAR-DSP-YRP’yi görmezden gelip  “Millet ittifakı zaten yamalı bohça gibi bunlardan bir şey olmaz” diye sallayanları biraz merhametli biraz insaflı olmaya davet ediyoruz.

Unutmayalım

İnsaf dinin yarısıdır.”

“İnsafı olmayanın imanı da olmaz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263