İçerisinde bunduğumuz 2023 yılını tamamlayıp 2024 yılına “merhaba” dedik, “Eski yıllar mı çok daha güzeldi, yoksa son zamanlarda yıllar mı çok çabuk geçiyor.?” diye sorsak ta zaman durmuyor, yıllar birbiri ardına su gibi geçip gidiyor.

Hangi yılların iyi geçtiği hangi yılların ise nerede ise hatırlanmak bile istenilmediği anlar varır, geçmiş yılın yada yılların muhasebesini yapanlar bizim anlatmaya çalıştıklarımızı zaten kronolojik bir sıralama ile kamuoyu ile paylaşıyorlar.

06 Şubat 2023 sabahı yurdumuzun başta Kahramanmaraş ve Hatay illeri olmak üzer 13 yerleşim merkezini etkileyen 50 binden fazla insanımızın hayatını kaybettiği milyonlar ile ifade edilen vatandaşımızın da evsiz barksız kaldığı kara ve bir o kadar da kötü günleri yaşadık.

Değişen iklim koşuları ile birlikte bizimde hazırlıksız yakalandığımız bir dizi doğal felaketi de yine 2023 yılı içerisinde yaşadık, söz konusu felaketlere maruz kalarak hayatını kaybedenlerin ardında yine gözyaşlarımızı akıttık.

İçerisinde bulunduğumuz 2023 yılında 14 mayıs tarihinde bir milletvekili genel seçimi 28 mayıs tarihinde de Cumhurbaşkanlığı seçimi gerçekleştirdik, Her iki seçimin sonucunu da buradan tekrar belirtmeye gerek duymuyoruz zira vatandaş seçim konuşmalarından ve yorumlardan gerçekten yoruldu.

“2023 yılında bu kadar eziyet çektik hiç değilse yıl sonunu bizi daha fazla derin üzüntülere bırakmayacak sakinlikte geçirelim” diye düşünürken iki gün ara ile PKK ile çıkan çatışmalarda şehit verdiğimiz 12 vatan evladının acısı ile yandık kavrulduk.

“Artık bu kadar da olmaz” diye geçmişin hesabını yaparken Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da yapılacağı söylenilen anlamsız ve bir o kadarda gereksiz Süper Kupa finalinde ortaya çıkan ve kulüplerimizin Türkiye’ye geri dönmesi ile sonuçlanan kriz ile seneyi kapatabildik.

Böyle bir süreç içerisinde yaşadığımız olumsuzlukları göz önüne aldığımız da 2023 yılını kolay kolay hatırlamak istemediğimiz bir dönem olarak kayıtlara almaktan başka çaremiz olmadığını düşünüyoruz.

Her geçen yıl karşı karşıya kaldığımız gelişmeler vesilesi ile dünya değişiyor dünya ile birlikte Türkiye’de değişiyor, bu kadar değişimin dışarında kalmak bizim içinde elbette mümkün değil.

Temennimiz 2024 yılının içerisinde terk ettiğimiz 2023 yılından daha iyi olması, Belki klasik ifadeler olacak ancak 2024 yılından beklediğiz savaşların bitmesi, insanların sağlıklı ve huzurlu bir şekilde hayat sürmesi, gelişen teknolojinin savaşlar için değil insanların refahı için hayata geçmesi.

Biz 2024 yılında tüm insanlığa mutluluklar diliyoruz, Bu yıl yaşadığımız olumsuzluklar ile bir daha karşılaşmak bile istemiyoruz.

Yeni yıl umut yılı olsun.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263