2024 yılının mart ayında yapılacak olan yerel seçim takviminin nasıl işleyeceği ile ilgili tartışmalar devam ederken hafta içerisinde önce AK Parti sonrada İYİ Parti genel merkezleri tarafından yapılan açıklamalar var olduğu düşünülen belirsizlikleri de ortadan kaldırdı.

AK Parti genel merkezi yerel seçimde belediye başkan adayı, Belediye meclis üyesi adayı olmak isteyen teşkilat mensuplarının en geç 01 eylül Cuma günü mesai saati sonuna kadar istifa etmesi gerektiğini belirtti.

İYİ Parti genel merkezi de AK Parti genel merkezi gibi yerel seçimde belediye başkan adayı, Belediye meclis üyesi adayı olmak isteyen teşkilat mensuplarının en geç 01 Ekim pazartesi  günü mesai saati sonuna kadar istifa etmesi gerektiğini belirtti.

CHP genel merkezi de daha önceden yerel seçimde aday olacakların il-ilçe-belde yönetimlerine girmemeleri konusunda teşkilatlara talimat göndermişti.

Böyle bir noktada yerel seçimde aday olacak teşkilat mensupları için gereken takvim dilimi açıklanmış oldu.

Seçime katılacak olan tüm siyasi partilerin mevcut belediye başkanları ve meclis üyeleri için istifa zorunluluğu bulunmuyor, Bir kez daha belediye meclisinde olmak isteyen mevcut meclis üyeleri içinde istifa zorunluluğu yok.

Mevcut belediye başkanlarının bir kez daha aday gösterilip gösterilmeyeceği ise var olan siyasi partiler kanunu ile tamamen genel merkezlerin kararına göre şekillenecek, Genel merkezler tarafından başarılı sayılan başkanlar tekrar aday gösterilecek, beklenilen performansı gösteremeyen başkanlara ise “biraz dinlenin”  denilerek teşekkür edilecek.

14 Mayıs tarihinde yapılan genel seçim öncesi millet ittifakından aday olan ve “-Tekrar güçlendirilmiş parlamenter sisteme geri döneceğiz” diye söylem geliştiren ancak parlamento üstünlüğünü Cumhur ittifakına kaptıran millet ittifakının çok sayıda milletvekilinin de son derece mutsuz olduğunu görüyoruz.

Söz konusu milletvekillerinin belediye başkan adayı oldukları takdirde istifa zorunluluklarının olmaması çok sayıda milletvekilinin belediye başkan adayı olmasının yolunu açacak gibi görünüyor.

AK Parti cenahında daha önce bakanlık koltuğunda otururken 14 mayıs tarihinde milletvekili seçilen pek çok siyasetçinin de özellikle büyükşehirlerden aday olacağı tahmin ediliyor.

Bunların dışında siyasete gönül vermiş ve parti üyesi olan çok sayıda vatandaş, Devletin en üst kademelerinde görev yapsalar da gönüllerinden belediye başkan adaylığı geçen çok sayıda bürokrat içinde son derece heyecanlı bir dönemin başlayacağını düşünüyoruz.

Söz konusu sürecin ilk işaret fişeği yazımızın başında da belirttiğimiz gibi 01 Eylül cuma günü mesai saati sonuna kadar AK Partili teşkilat başkanları tarafından atılacak yani biz 01 Eylül akşamı AK Partiden  hangi il-ilçe-belde başkanlarının ve bu teşkilatlarda görev yapanlardan kimlerin aday olmak için istifa ettiklerini öğrenmiş olacağız.

En büyük adımlar küçük bir adımla başlar” şeklindeki ifade sanki tam bu zamanlar için söylenmiş gibi..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263