banner280
Öne Çıkanlar 2019 AA 6 kişi 2018 2 ölü

Niğde'de 5. Kitap Fuarı'na yoğun ilgi

Niğde Ömer Halisdemir Meydanı eski Vakıf İşhanı alanında kurulan 5. Niğde Kitap Fuarı iki yılın ardından yeniden kitapseverlere kapılarını açtı.Murat KARAKAYA / NİĞDE (İGFA) - 100 yayınevi ve 50 yazarın katımıyla açılan 5. Niğde Kitap Fuarı yoğun ilgi görüyor.

Fuarın onur konuğu Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın oldu. 22 Mayıs'a kadar saat 10.00 ile 22.00 arasında kitapseverlerin uğrak mekanı olacak fuarda uygun fiyatlı kitapları da bulabilmek mümkün.

Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, fuarın Niğde'ye hayırlı olmasını dilerken, Sivas'a atanması nedeniyle de veda konuşması yaptı. Niğde'de en uzun vali olarak görev almanın gururunu yaşadığını belirten Vali Şimşek, Niğde'de güzel dostluklar edindiğini belirterek, "Bu şehirde görev yapmak benim için gururdu. En uzun süre görev yapan vali olmam da ayrı bir gurur vesilesi. Hakkınızı helal edin, Allaha ısmarladık" diye konuştu.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, iki yıl aradan sonra düzenlenen fuarın Niğde için önemine dikkati çekti. Niğde'ye fuarın hayırlı olmasını dileyen Başkan Özdemir, "Biz bu yıl 5. fuarımızı düzenliyoruz. İnşallah Kasım ayı gibi bir kez daha kitap fuarı düzenleyeceğiz. Pandemiden dolayı iki yıl ara vermiştik. Kitapseverler özledi, şehrimiz özledi. Çok önemli yazarlarımız olacak. Eski valilik binamızda bir salon oluşturduk, orada da değerli yazarlarımız hemşerilerimizle buluşacak. Bu yıl içinde 3 tane kütüphanemizi de sizlerle buluşturacağız" dedi.

Öte yandan fuar kapsamında İclal Aydın, Ahmet Ümit, Ali Demirsoy, İkbal Gürpınar, Cihat Yaycı, Nurullah Genç, Serdar Tuncer, Sinan Akyüz, İsmail Hakkı Aydın , Kahraman Tazeoğlu ve daha birçok yazar sevenleriyle buluşacağı öğrenildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263