Öne Çıkanlar Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Sakarya Üniversitesi (SAÜ) doktor ataması Ege Bölgesi eroin

Gökçeada’da felsefe etkinliği

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde, çocuklara yönelik felsefe etkinliği düzenlendi.

Gökçeada Belediyesi Çocuk Meclisinin aldığı kararla oluşturulan ve felsefe öğretmeni Belgin Önal'ın katkılarıyla düzenlenen "Çocuklarla Felsefe Etkinliği", Gökçeada Kent Müzesi bahçesinde yapıldı.

Etkinlikle, çocukların sorgulama yeteneklerini geliştirmek ve farkındalık oluşturmak amaçlanıyor.

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, müze bahçesinde yaptığı konuşmada, felsefenin doğuşu, tarihsel gelişimi, felsefeyi doğuran koşullar ele alınarak başlayan etkinliğin merak duygusundan başlayan sorularla devam ederek hikaye yaratma oyunuyla kavram sorgulamalarıyla zenginleşerek derinleştiğini söyledi.

Çetin, etkinliğe büyüklerin de ilgisinin ve katılımının yoğun olduğunu kaydetti.

Felsefe öğretmeni Belgin Önal ise felsefenin ne olduğundan haberdar olmayan, sorgulama yeteneklerini yitirmiş çocuklara farkındalık yaratabilmek için bu çalışmayı yaptıklarını belirtti.

Kendisinin de Gökçeada'da doğup büyüdüğünü dile getiren Önal, "Adaya kendimden bir katkım olsun isterim. Buradaki çocukların felsefi, entelektüel bir boyutu olsun isterim. Yazın düşünsel yeteneklerine katkı sağlayacak bir çalışma yapmak istedim. 2 hafta deneme olacak bu ama tabi, ünite ünite felsefe işlemeyeceğiz. Çocuklara daha eğlenceli olacak, sorgulamayı yönlendirecek etkinlikler yapacağız. Etkinliklerde filozof görüşlerini okuyacağız ya da filozoflardan küçük metinler okuyacağız. Onlar üzerine beyin fırtınası yapacağız. Onların kendi özgür düşüncelerine fırsat verecek soruları soracağız. Çünkü felsefe soru sormakla başlar." şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
ÇanakkaleGökçeada

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263