banner280
Öne Çıkanlar 2019 AA 6 kişi 2018 2 ölü

ARDAKON, Ardahan'ın Umudu Oldu

 Merkezi İstanbul Kartalda bulunan  20.02.2022 tarihinde kuruluşu gerçekleşen ARDAKON 28.05.2022 genel merkezindeki açılışını, ARDAKON Kurucu Genel Başkanı Sami ATICI yönetim kurulu üyeleri  öncülüğünde gerçekleştirildi. Açılış kurdelesini çok sayıda katılımcısıyla kesen Ardakon , güçlü Ardahan lobisini bir kez daha gözler önünde sermiş oldu.

Açılışa; KKTC Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Prof.  Dr. Erhan ARIKLI ,Dilovası Belediye Başkanı Hamza ŞAYİR, Meclis üyeleri, akademisyenler, bürokratlar, iş insanları, siyasetçiler, sivil toplum kuruluşları, sanatçılar ve çok sayıda misafirlerin yoğun katılımıyla kurdele kesim töreni gerçekleştirildi.

DÜNYA ARDAHANLILAR BİRLİĞİ
Yönetim kurulu üyelerinin sinevizyonda tanıtımının yapılmasından sonra başlayan törende , açılış konuşmasını ARDAKON Genel Başkanı Sami Atıcı yaptı. Atıcı, '' Tam da bugün 27 Mayıs, Ardahanımızın il oluşunun 30'uncu yılı. Serhat şehri Ardahanımızın il olmasına itaf ettiğimiz Ardahan Konfederasyonu (ARDAKON) Genel Merkez binamızın açılışını sizlerle yapmanın onurunu yaşıyoruz dedi. Ardahan'ın İstanbul'daki temsilciliği diye belirten ATICI, Ardahan'ın değerine değer katan ilçeleri Posofun doğal güzelliğine, Damal ilçesinin Atatürk silüetine dikkatleri çekerken , Hanak ve Göle ilçesinin Ardahanın kalkınmasında ve Çıldır ilçesine, Çıldır gölü turizmi ve sınır kapılarının Ardahana sağladığı ticari ilişkilerin geliştirmesi  ilimizin kalkınması için  gerekli plan ve projelerin hayata geçirilmesi gerktigini ve ARDAKON temsilcileri olarak ilime, bilime, teknik ve teklolojiyle ticaretiyle Ardahanı kalkındırmayı hedeflediklerini dile  getirdi. Son olarak  ATATÜRK'ün sözleriyle birlik ve beraberliğin önünde yanlızca ölüm durur  diyerek sözlerini sonlandırdı. 

Akabinde Törende konuşan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'de, ŞAYİR Ardahan deyince bir taraftan doğduğumuz, bir taraftan doyduğumuz yer olsada bizi  biz yapan topraklardır dedi.  ARDAKON'un sinerjisinin daha ileriye taşınacağını ve bu yolda Başkan  Sami ATICI'ya vurgu yaparak, o hayal etti ve görüyorum ki hayallerinin çok üstüne çıktı diyerek ARDAKON Başkanı ve Yönetimini tebrik eden  ŞAYİR, Ardahan'ın önemine ve doğal güzelliklerine dikkat çekerek ,'' Damal'daki Atatürk sülietini görmeyen sözde Atatürkçüler gidip orayı görsünler. Ardahan'ımızın bizde büyük emeği var diyen ŞAYİR   “ARDAHANLININ TARİFİNİ YAPTI”Ardahanlıyım deyip de Çıldır'da balık yememişsen, Şeytan Kalesi'ne gidip orayı daha görmemişsen orayı turizme açmamışsan , Ilgar Dağı'na çıkıp orada o soğuk havada su içmemişsen, Posof'a gidip meyvelerinden tatmamışsan , Kura Nehri'nden balık tutmamış karpuz yememişsen , Hoçuvan'ın o yaylalarında at sürmemişsen , hele de gidip Göle'de kaşarı yememişsen, Çıldır'ın dağlarında kurutulmuş kazı yememişsen, ''ben Ardahanlıyım'' diyene , Ardahanlı demem.'' ifadelerini kullandı. Dilovası Belediye Başkanı Hamza ŞAYİR: 
Sözlerine ARDAKON'un kuruluşunun hayırlara vesile olmasını temenni ederek sözleriyle konuşmasına son verdi.

Şayir’in yanısıra , ARDAKON'un onur konuğu KKTC Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Erhan ARIKLI: 
12 yaşında memleketinden ve ülkesinden ayrılarak, ayrı bir corafyada yaşayıp yıllar sonra sizlerle karşılaşmak  toprağına kurban olduğum Ardahanımın Yanlızçam'ı, Damal'ı, Hanak'ın ve benim birkez daha havasını teneffüs etmeme vesile olan ve beni bu güzel oluşumun açılışına davet eden Sayın Başkanım  Sami ATICI'ya  teşekkürlerimi sunuyorum diyerek sözlerine devam etti. Hiç bir makamın bana vermiş olduğu şeref Ardahanlı olmanın vermiş olduğu şerefden daha üstün değildir dedi.  Kısa bir süre önce Ardahan Yanlızçam'a tatile giderek asıl amacının tatil olmadığını, çocuklarıma ve torunlarıma doğduğum toprakları tanıtmaktır dedi. Yüzlerce kendi alanında başarıya ulaşmış  her sahada bilimden tutun, sanata kadar, iş dünyasından tutunda medyaya kadar siyasal dünyada değer kazanmış insanlarımız var. 
Ardahana hizmet amaçlı kurulmuş olan ARDAKON'u bir kez daha kutlar, bir boşluğun daha doldurulduğunun görmekten gurur duydum diyen ARIKLI  Başkanımıza neyi hedeflediğini sorduğumda, Ardahan'ın dışında marka olmuş insanları Ardahan'a götürmektir deyince, ilk sıraya beni yaz Başkanım  diyerek sözlerini son vermeden önce güzel temennilerde bulunarak, her daim yanında ve destekci olacağını dile getirdi.

Ardından Uluslararası Akradidasyon Genel Merkez Genel Başkanın Fathi Sinan YILMAZ:   Açılışın ardından ARDAKON Başakanı Sami ATICI'ya hediyesini taktim etmeden önce
sözlerine, ARDAKON 172 ülkede tanınmasına vesile olan Türkiye'nin en prestij li ödülü olarak KKTC ve Yurt dışında yaşayan Ardahan'lıları meslek gruplarına ve yaşadıkları il, ilçelere göre iş birlikteliklerini sağlayan, Hemşehri mekan  sosyal sorumluluk prejesi ARDAKON aracılığı ile tanıtılan 2022 yılının en başarılı kuruluşu   ARDAKON seçilmiştir diyerek hediyesini ARDAKON başkanı Sn. Sami ATICI ve Yöntim Kurunua taktim etti. 

Açılışa, sesleri ve yorumlarıyla renk katan Halk Ozanı Yener YILMAZOĞU konuşmasının ardından kenisine ait  şiiriyle Ardahan temasına vurgu yaptı.

Laborant ve Türk Dili ve Edebiyat Bölümü öğrencisi olan Ayşe  Gül KORKUT açılışta   Kendi şiiri olan " Fikrimin ince gülü" ve Turgut UYAR'a ait olan " Türkiyem " adlı şiirini seslendirerek  açılışa renk kattı. 

İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü öğrencisi Cansu YOLCU yöremiz şarkılarını seslendirerek konuklara keyifli anlar yaşattığı konser dinletisiyle son buldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263